-
Stabilește-ți un scop al vieții, nu doar un scop financiar
Un scop în viață înseamnă să fii propriul designer al modului în care trăiești. Obiectivele financiare sunt doar o parte a viziunii de ansamblu asupra vieții tale.
Devenind arhitectul propriei tale vieți, îți vei alinia viziunea, scopul și obiectivele la valorile tale personale și vei începe să trasezi linii clare, într-un proiect complex. Ai privit vreodată din această perspectivă proiectul vieții tale?
Scopul vieții este DECE-ul tău personal și va sta ca piatră de temelie la baza tuturor deciziilor pe care le iei. Orice raționamente, orice emoții care te vor încerca și toată munca ta de constructor vor fi determinate de acest DECE.
Îți vei contura viața visată și automat, obiectivele financiare vor prinde contur și ele. Pentru că visele mari și planurile mărețe au nevoie de finanțare.
-
Trăiește-ți propriile vise/visuri, nu îți însuși visul altciuva
Poate că te simți inspirit/ă de un anume lifestyle afișat de influencerii din viața ta. Aceste persoane sunt împuternicite, atenție, de tine să devină persoanele care te influențează. S-ar putea să îți dorești cu ardoare să atingi acel lifestyle, doar de dragul de a te simți mai aproape de acel influencer.
Știi cum spune vorba… fii atent ce îți dorești că s-ar putea să se întâmple…
Nu vei putea afla niciodată ce se află în spatele unui om (considerat de tine persoană de success). Nu-i cunoști emoțiile, sentimentele, gândurile, comportamentele și atitudinea în fața problemelor pe care le are în viață. Tu nu ești acea persoană.
Cu cât îți accepți mai repede unicitatea, cu atât te apropii mai repede de starea de wellbeing. Pentru că wellbeing-ul se manifestă în toate aspectele vieții tale.
Cu cât accepți mai repede că visul tău este al tău și îl împuternicești să prindă viață, vei ajunge la armonie mai repede. Conștientizarea financiară înseamnă să respecți banii din viața ta, pentru că automat vei respecta timpul pe care l-ai consumat în generarea acelor venituri. Și, nu uita, timpul este singura ta resursă neregenerabilă. Protejează-l!
-
Acceptă sfaturi de la oamenii care trăiesc viața pe care și tu dorești să o trăiești.Găsește-ți mentori care au ajuns deja în locul în care tu visezi să ajungi la un moment dat, în viitorul apropiat
Oamenii care deja trăiesc ceea ce tu încă visezi pot să te ajute. Ei știu drumul, l-au parcurs deja și au învățat pe propria piele lecții valoroase. Tot ceea ce au învățat ei și sunt dispuși să împărtășescă cu tine e aur curat. Deciziile tale financiare se vor rafina, pe baza acestor informații. Dar nu e cazul să te oprești aici. Fă-ți propriul research, caută informații, verifică-le și adaptează ceea ce simți că ți se potrivește.
Sunt oameni care îți sunt destinați, la un anumit moment în viața ta, să îți devină mentori. Sunt acele personae pe care le prețuiești și care aduc lumină, liniște și claritate drumului tău. Sunt oamenii care, măcar pentru o parte a vieții tale, sunt cei care te țin de mână și te ghidează în procesul tău de a devein cel care vrei să devii, pentru a face ceea ce trebuie să faci și a ajunge să ai ceea ce meriți prin dreptul tău divin la abundență.
-
Fii atent la felul în care te raportezi la bani, cum vorbești cu ei și despre ei
Pornim în viață cu motoarele turate la maxim. Aspirații înalte spre care tindem,
Obiceiurile noastre financiare sunt învățate din familia noastră, de la prieteni, colegi și prin intermediul mesajelor de marketing. Chiar dacă poate că nu vorbim deschis despre situația noastră financiară, avem aceste conversatii prin hainele pe care le purtăm, casele în care trăim, mașinile pe care le conducem și telefoanele pe care le îmbunătățim. Este important să fim conștienți de aceste discuții, deoarece acestea ne influențează deciziile legate de credite, relațiile cu băncile și cheltuielile.